Sosyal Medya

Coğrafyamız

ABD’nin IŞİD’le mücadele temsilcisi McGurk: “Kalanların tamamı Musul’da ölecek. Kapana kısıldılar!”

IŞİD’e Musul kapanı... Irak güçleri, Musul ile Tel Afer arasındaki ikmal yollarını büyük ölçüde kesti. ABD’nin IŞİD’le mücadele temsilcisi McGurk, “Kalanların tamamı Musul’da ölecek. Kapana kısıldılar” dedi.



Irak’ın en büyük ikinci kenti Musul’u, terör örgütü IŞİD’den kurtarmak için yapılan operasyonlar sürüyor. Kentin batı yakasındaki mahallelerde operasyonlar sokak çatışması ÅŸeklinde devam ederken, Irak güçlerinin önemli bir ilerleme kaydedemediÄŸi belirtildi. Ancak Musul ve Tel Afer arasındaki ikmal yollarını büyük ölçüde kesen Irak güçleri, IŞİD’i Musul’da kapana kıstırmış oldu. Konuya iliÅŸkin açıklamada bulunan ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, “Musul’da kalan savaşçıların tamamı, orada ölecek. Çünkü kapana kısıldılar” dedi. Önceki BaÅŸkan Barack Obama döneminde de aynı görevi yürüten McGurk, “IŞİD, Irak’ta her gün yeniliyor. Irak güçleri, koalisyon güçlerinin desteÄŸiyle 50 bin kilometrekare toprağı IŞİD’den geri aldı. Bu da IŞİD’in kontrol ettiÄŸi toprakların yüzde 65’ine tekabül ediyor” dedi. Musul’un doÄŸu yakasını Ocak sonunda tamamen ele geçiren Irak güçleri, 19 Åžubat’tan itibaren kentin batı bölgelerinin IŞİD’den kurtarılması için operasyon baÅŸlatmıştı.
 
Iraklı yetkililer de dün Musul’un batısının üçte birinin kontrol altına alındığını açıklamıştı. Koalisyon güçlerinin Irak ordusu ve terörle mücadele gücünden 90 bin kiÅŸiyi eÄŸittiÄŸini dile getiren McGurk, “Koalisyon güçlerine ait uçaklarla yapılan saldırılarda IŞİD’in lider kadrosundan 180’ni öldürülürken, örgütün imdat yolları kesildi ve yabancı militanların akışı engellendi. IŞİD, abluka altında bulunuyor ve yenilmesi an meselesi” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Irak güçleri, dünkü operasyonlarda yakasındaki Neft Mahallesini kontrol altına aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.